Hva hadde samfunnet vært uten frivillighet?

Postet av Web Kapp If den 9. Feb 2020

Årsmøtet nærmer seg (mandag 17. februar), og Kapp IF trenger flere engasjerte styremedlemmer som ønsker å være med å utvikle klubben. 

Styreleder og sportslig leder i klubben deltok på kretstinget for Indre Østland fotballkrets i helga. I tillegg til årsberetning, galla og god underholdning, var det faglige temaet; FRIVILLIGHET. Leder i kretsen, Ane Guro Skaare- Rekdal skriver, i forordet til årsberetningen, at vi må tørre å være ærlige om utfordringene klubbene står i. Vi skal fortelle om hvor gøy det er å være frivillig i en klubb, men at vi og skal snakke høyt om hvor utfordrende det kan være å skaffe flere engasjerte som ønsker å bidra. 

Styreleder Rune Østhus, Sportslig leder Mari Nyhus og Erik Nordviken æresmedlem Kapp IF. 

I fjor besto Kapp IF av 236 fotballspillere fra 6-14 år. Det vil si at vi er den klubben med flest spillere i Østre Toten. Allikevel ser vi at det å skaffe 8 styremedlemmer gir oss hodebry. I 2019 har vi vært 4 medlemmer, og dessverre blir tiden for knapp til å tenke på utvikling av klubb, bane og anlegg, når vi kun har tid til å drifte klubben. Heldigvis har vi mange engasjerte folk som ikke sier nei når vi spør, men vi ser at for å kunne utvikle klubben trenger vi flere styremedlemmer, og flere i arbeidsgruppene som ikke direkte omhandler lagene.

Sven Mollekleiv (Norges Røde kors og leder Etisk komitè NFF) snakket om frivilligheten som ressurs. Han mener at vi som klubber ikke må "bli oss selv nok", men at vi er bevisst vårt samfunnsansvar. Idretten skal være en ressurs i eget og i andres liv. 

Vi håper at hvis du ønsker å bidra tar kontakt med oss, og at vi sees på årsmøtet mandag 17. februar klokka 18.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.